Rijetko gdje priroda čovjeku može pružiti toliko užitka kao na Plitvičkim jezerima. Igra vode, zelenila i kamena jednostavno će očarati svakoga! Nacionalnim parkom proglašene su još 1949., a njihovoj ljepoti nije mogao odoljeti niti UNESCO, te ih je uvrstio na svoju listu svjetske baštine, kao jednu od prvih prirodnih atrakcija na tom cijenjenom popisu!

Plitvička jezera najveći su i najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Sastoje se od 16 jezera, podijeljenih na gornja (njih 12), s kojih se voda preko pjenušavih kaskada i slapova prelijeva u donja jezera (4). Gornja su jezera veća i dublja, dok su donja manja i plića, nastala na vapnenačkoj podlozi.

Ovdje se nalazi i najveći slap u Hrvatskoj, Veliki slap, visok 78 metara, kako kaže informacijska ploča postavljena uz njega. Osim visinom, od ostalih se slapova razlikuje po tome što nastaje obrušavanjem potoka niz strmu liticu, dok ostale slapove tvore jezera. Radi se o potoku Plitvica, koji se spaja s Plitvičkim jezerima kod Sastavaka, kamenog udubljenja na završetku stepeničastog toka plitvičkih voda. Tako sjedinjeni, potok i jezerske vode, čine početak toka krške rijeke Korane.

Check accommondations in Plitvice Lakes

Search

Search by Date Range Availability
Search by Additional contents